Is VSupport LLC legit?


by yungman
Tags: legit, ligit, vsupport
yungman
yungman is offline
#19
Sep28-13, 12:37 PM
P: 3,843
One thing I am questioning. I have a 2Wire 1701HG Gateway DSL modem only. It is only a little modem connected to the phone line, not some fancy cable modem that has a lot of intelligence. It is really nothing more than a multiplexer that can mux and demux phone calls and DSL. I just cannot imagine that there is a lot of intelligence needed in the modem. In another word, does it even have the capability that can be infected? At best, I can imagine it is control by some simple processor with a 8051 core and firmware. Can you even infect these kind of stone age modem?
Psinter
Psinter is offline
#20
Sep29-13, 03:38 AM
Psinter's Avatar
P: 71
Quote Quote by yungman View Post
Thanks for the detail answers. I went on live chat with Norton, they said their anti virus and firewall will take care even the infection of the modem. But I don't know how true that is.
That is more inner working of their firewall. I believe that what Norton means is that they have built in their firewall a block to the original IPs of the places where that virus was seen initially operating from, rendering it useless when trying to communicate back to its creators. Or it could be other things like their firewall detects and dismiss any man-in-the-middle attacks by forcing your PC to communicate directly with the router (through forced authentication methods).

Quote Quote by yungman View Post
Does it help to use a totally different computer even though it is still on the same DSL modem? How about changing the password of the bank account?
Changing the bank account password is a good idea looking at how things have turned out, but I don't think you have the virus so using another computer won't do anything. I would change the password only because there was someone with remote access to your PC and also because that someone used a very even number of viruses in their report (300, that is way to an exact number to be truth, it can be, but sounds fake).

Quote Quote by yungman View Post
I am not sure the modem has been infected, only the VSupport person said it's a possibility. He showed 300 trojen horses in my computer, which make me very suspicion of what he said, particularly he tried to make us pay $199 to clean up the system.

Is there any way to check for modem infection and clean it up?

Thanks
Yes, you have to check whether the input ports 23, 22, and 80 are blocked from the router (that is for input connections to the router, not output). The faster way to test this is to try to open the modem configuration through a web browser, if you get 404 not found error, then the input port 80 is blocked and we shouldn't conclude anything yet (because we haven't tested ports 23 and 22) but we can safely conclude the virus is on the modem given the situation.

If you have it, what harborsparrow said is the best way (there are also "harder but faster ways" and "harder AND slower ways") since the computer is new and a reinstall will be done in the blink of an eye and also, add to that a hard reset to the modem. But just do that if the port 80 test gives a positive since there is no need to go through all that trouble if there is no modem virus.
Psinter
Psinter is offline
#21
Sep29-13, 04:06 AM
Psinter's Avatar
P: 71
Quote Quote by yungman View Post
One thing I am questioning. I have a 2Wire 1701HG Gateway DSL modem only. It is only a little modem connected to the phone line, not some fancy cable modem that has a lot of intelligence. It is really nothing more than a multiplexer that can mux and demux phone calls and DSL. I just cannot imagine that there is a lot of intelligence needed in the modem. In another word, does it even have the capability that can be infected? At best, I can imagine it is control by some simple processor with a 8051 core and firmware. Can you even infect these kind of stone age modem?
I couldn't say for sure. A stone age modem won't be infected for sure, but there are a few factors to consider like if there is enough space for the virus to allocate itself and the processor architecture of that modem of yours.

To enter into specifics that virus you mentioned works only on modem routers that have a microprocessor of MIPS architecture that uses little endian byte order since it was compiled to work there. However, knowing what processor architecture yours have takes more time than doing the previous post port check.

In my opinion, yours is not infected if you are actually using it to enter the forums.
yungman
yungman is offline
#22
Sep30-13, 01:40 AM
P: 3,843
Hi Psinter

Now I got a new modem, it's Actiontec GT784WN. The 2Wire broke when I tried to hard reset. It would not work anymore. I contacted ATT and they ran a bunch of diagnostics and they told me the modem was bad.

Is there anything about hard reset that I missed? Could it be the password got reset that I have to reload back in? I search through the control panel trying to find a place to put back in the password and I can't. I am still trying to save the 2Wire. I had to buy a new one in a big hurry as I was totally disconnected( from the world!!!).

Thanks
yungman
yungman is offline
#23
Sep30-13, 06:23 PM
P: 3,843
I can swear the internet comes on much faster with the new Actiontec modem than the old 2Wires. Is that possible?
Psinter
Psinter is offline
#24
Oct2-13, 05:08 AM
Psinter's Avatar
P: 71
I so had forgotten about this thread, I apologize.
Quote Quote by yungman View Post
Hi Psinter

Now I got a new modem, it's Actiontec GT784WN. The 2Wire broke when I tried to hard reset. It would not work anymore. I contacted ATT and they ran a bunch of diagnostics and they told me the modem was bad.

Is there anything about hard reset that I missed? Could it be the password got reset that I have to reload back in? I search through the control panel trying to find a place to put back in the password and I can't. I am still trying to save the 2Wire. I had to buy a new one in a big hurry as I was totally disconnected( from the world!!!).

Thanks
Really?! How come? I'm surprised. That's not supposed to happen (but it happened). I highly doubt it was the hard reset as that is something every router must do without bricking itself (unless another firmware was installed by you which we know didn't happen), but if they say the modem was bad then maybe (still can't explain myself how) the hard reset gave the finishing blow.

The password is not really inserted on the control panel, it is either with the CD software it came with or through the Web Browser. Default URL address to access the password page is http://192.168.1.1, but it can be http://10.0.0.1 or any other ip address. It is usually specified in the manual of the modem router. Did you try to write in the browsers URL bar the following one: http://gateway.2wire.net/mdc

when connected to the 2Wire wirelessly?

Once again I'm sorry for not replying fast, otherwise you wouldn't have had to buy another! That costs real money!!

I can swear the internet comes on much faster with the new Actiontec modem than the old 2Wires. Is that possible?
Yes, that is possible. 2 things could be happening:
1) If the internet you are paying for is higher than 54Mbps then you will find faster internet speeds since the new one you bought support higher wireless speeds.
2) The other one was bad and wasn't giving you the highest possible speed.
Psinter
Psinter is offline
#25
Oct2-13, 05:20 AM
Psinter's Avatar
P: 71
yungman, how did it end up like this? We passed from having to fix your PC to buying a new router. It is not my money, but it still hurts my pocket. Next time I won't reply until having written full instructions on how to completely do whatever I tell you to do. In part is my fault cause I didn't tell you how to specifically do the port check on the modem. I thought you would google it and find how to do it before doing the hard reset, but what has been done has been done.
yungman
yungman is offline
#26
Oct3-13, 04:09 AM
P: 3,843
Thanks for the concern, if it is broken, it's broken. I know it should not break by resetting, that's the reason I am wondering whether there might be something I need to program after hard reset. But this being an old unit, the key word to connect wireless is a fixed number that is programmed into the unit ( it is printed on the label on the unit). The question is how do I program in the ATT DSL user name and password.

For the new unit, the computer asked for the information, but it never prompt me to answer the info. Just wonder where I can find the info.
Psinter
Psinter is offline
#27
Oct3-13, 09:35 AM
Psinter's Avatar
P: 71
Quote Quote by yungman View Post
Thanks for the concern, if it is broken, it's broken. I know it should not break by resetting, that's the reason I am wondering whether there might be something I need to program after hard reset. But this being an old unit, the key word to connect wireless is a fixed number that is programmed into the unit ( it is printed on the label on the unit). The question is how do I program in the ATT DSL user name and password.

For the new unit, the computer asked for the information, but it never prompt me to answer the info. Just wonder where I can find the info.
Well, for the new one the manual on page 6 says it is on: http://192.168.0.1

Here is the manual: http://support.actiontec.com/doc_fil...4WN_QSG_EN.pdf

If it asks you for a username and password before accessing the settings, they should also be at a sticker at the bottom of the router (Source). Since it already has been setup and you just want to see the info you must look for a place on the web page that will open where it allows you to see the DSL username and password. The configuration pages are usually in form of tabs at the top in the same webpage or as sections at the left of the web page. I can't really help there since I don't know the router's user interface, but it should be somewhere in the web page that will open.
yungman
yungman is offline
#28
Oct3-13, 11:26 AM
P: 3,843
Quote Quote by Psinter View Post
Well, for the new one the manual on page 6 says it is on: http://192.168.0.1

Here is the manual: http://support.actiontec.com/doc_fil...4WN_QSG_EN.pdf

If it asks you for a username and password before accessing the settings, they should also be at a sticker at the bottom of the router (Source). Since it already has been setup and you just want to see the info you must look for a place on the web page that will open where it allows you to see the DSL username and password. The configuration pages are usually in form of tabs at the top in the same webpage or as sections at the left of the web page. I can't really help there since I don't know the router's user interface, but it should be somewhere in the web page that will open.
Thanks for your time. I was referring to the 2Wire 1701HG, I did everything you gave on the Actiontec already. But thanks for taking the time to research for me. I am going to try go onto 2Wire site today to see whether I can do that also.
Thanks


Register to reply

Related Discussions
Cornea Remolding: Is it legit? Medical Sciences 9
Eigenvalues / Eigenvectors - Is this a legit question to ask? Engineering, Comp Sci, & Technology Homework 8
Is this GR explanation legit? Special & General Relativity 4
How legit is R considered in industry and labwork? Math & Science Software 2
Legit maths in movies? General Math 15