1. Not finding help here? Sign up for a free 30min tutor trial with Chegg Tutors
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Join Physics Forums Today!
The friendliest, high quality science and math community on the planet! Everyone who loves science is here!

Painting job

  1. Jan 10, 2007 #1
    A painting job can be completed by 7 painters in 43 days. If 28 more painters join the team 8 days after starting work on the job, then how many more days are required to complete the job?
     
  2. jcsd
  3. Jan 10, 2007 #2

    dextercioby

    User Avatar
    Science Advisor
    Homework Helper

    7 days ?

    Daniel.
     
  4. Jan 10, 2007 #3
    Yes::
    Solution:

    Total effort required by 7 painters for 43 days = 7 x 43 = 301 man-days.

    Initial effort by 7 painters for 8 days = 7 x 8 = 56 man-days.

    Job still requires 301 - 56 = 245 man-days, and there are 35 painters available to do it.

    Additional effort required by 35 painters for 245 man-days = 245 / 35 = 7 days.

    Thus, 7 more days are required to complete the painting job.
     
Know someone interested in this topic? Share this thread via Reddit, Google+, Twitter, or Facebook

Have something to add?



Similar Discussions: Painting job
  1. Painting the plane (Replies: 17)

  2. Painting mystery (Replies: 6)

  3. Michelangelo's Paint (Replies: 5)

  4. Paint job (Replies: 13)

Loading...