Dismiss Notice
Join Physics Forums Today!
The friendliest, high quality science and math community on the planet! Everyone who loves science is here!

Quick symbols broken?

  1. Dec 21, 2013 #1

    Borek

    User Avatar

    Staff: Mentor

    Is it just me, or are they broken? I see a replacement character instead of two of the characters - one right to the infinity, the other right to capital pi. It wasn't this way before.
     
  2. jcsd
  3. Dec 21, 2013 #2

    OmCheeto

    User Avatar
    Gold Member

    I noticed that also.

    broken%3Fquick%3FSymbols.jpg

    hmmm.... Perhaps someone was trying to fix the 2 x infinity problem, and broke another piece of the PF universe. :confused:

    But coding is like that, from my experience.
     
  4. Dec 21, 2013 #3
    ah, I switched the character set to UTF-8 from ISO-8859-1 yesterday. I'll look into fixing that soon. Good catch!
     
  5. Dec 21, 2013 #4

    ShayanJ

    User Avatar
    Gold Member

    I don't have them!!!
     
  6. Dec 21, 2013 #5
    Only in the science/math forums
     
  7. Dec 21, 2013 #6
    does anyone remember what the broken symbols were before?
     
  8. Dec 21, 2013 #7

    OmCheeto

    User Avatar
    Gold Member

    Nie jestem symbolem uczony. Przepraszam.

    (I am not a symbol savant. Sorry.)

    But I'm going to guess +/- and =
     
  9. Dec 21, 2013 #8
    hmmm prolly not because those are easily accessible on the keyboard
     
  10. Dec 21, 2013 #9

    OmCheeto

    User Avatar
    Gold Member

    hmmm.... I guess that makes sense.

    But then again, why is there a big and little "X"?

    And what's that angle looking thing on the bottom supposed to be? Third from the right.
     
  11. Dec 21, 2013 #10

    Borek

    User Avatar

    Staff: Mentor

    Greg: why don't you switch back to ISO for a second :wink:

    I think Om is 50% right, just he means ±, not +/-. I am sure ± was there in the past.
     
  12. Dec 21, 2013 #11
    Because I'm feeling lazy :D
     
  13. Dec 21, 2013 #12

    Borek

    User Avatar

    Staff: Mentor

    ±°±°±
     
  14. Dec 21, 2013 #13

    tiny-tim

    User Avatar
    Science Advisor
    Homework Helper

    i've had the same problem recently typing the degree symbol (alt-shift-8 on a mac) :redface:

    btw, could i once again make a plea for a decent φ (instead of ∅)?

    EDIT: these errors are retrospective, see eg https://www.physicsforums.com/showthread.php?t=228073 from 2008)​
     
    Last edited: Dec 21, 2013
  15. Dec 21, 2013 #14

    OmCheeto

    User Avatar
    Gold Member

    Thank you, thank you, thank you!

    remember.jpg

    Alt-shift-8

    The degree symbol is probably the only symbol I use with any regularity from the quick symbols. I'm surprised I missed that.

    And while we are moaning, can we get new alpha and lower case sigma characters? I can barely tell them apart, σ α, unless I make them HUGE.

    σ α

    My eyes are about as bad as my memory. :redface:
     
  16. Dec 22, 2013 #15

    Borek

    User Avatar

    Staff: Mentor

    That's not a problem with the forum, but with the default font your (and mine) browser uses.

    Whatever it is.
     
  17. Dec 22, 2013 #16

    tiny-tim

    User Avatar
    Science Advisor
    Homework Helper

    hi OmCheeto! :smile:
    i have no problem with σ, but sfaic the forum's alpha is an "a" …

    after experimenting, i've decided always to change it to the Fixedsys font (conveniently near the top of the drop-down menu): α :wink:
     
  18. Dec 22, 2013 #17

    OmCheeto

    User Avatar
    Gold Member

    Mine defaults to "default", whatever that is.

    I switched it to UTF-8, but that breaks a bunch of tiny-tim's symbols

    broken.tiny.tim.symbols.under.UTF.8.jpg

    Not too big a deal I suppose, since I now have all the symbols I need memorized.

    α°

    Thanks again, tiny-tim!
     
  19. Dec 23, 2013 #18

    tiny-tim

    User Avatar
    Science Advisor
    Homework Helper

    ah, i see the new forum φ !

    (and the restored ± and ∀)

    thanks, Greg! :smile:
     
  20. Dec 23, 2013 #19

    Borek

    User Avatar

    Staff: Mentor

    There are two infinities, but no °.
     
  21. Dec 23, 2013 #20

    TumblingDice

    User Avatar
    Gold Member

    I'm running on an ASUS droid tablet and using Opera Classic. There are thirteen of those black-diamond characters 'filler' characters in Tiny-tims signature block.

    @Greg: Would the character set change you made require tiny-tim to redo his signature to work properly across all platforms, or do you see this as a droid/Opera issue?
     
  22. Dec 23, 2013 #21

    Borek

    User Avatar

    Staff: Mentor

    Tim has to redo his signature.
     
  23. Dec 23, 2013 #22
    I switched back to ISO-8859-1 for the time being. For some reason it wouldn't recognize a bunch of characters. For a stranger reason switching back has totally messed up the quick symbol picker. I'l need to take some time to fix that. Might not have time in the next few days though.
     
  24. Dec 23, 2013 #23

    Nugatory

    User Avatar

    Staff: Mentor

    Switched back from what? UTF-8?
     
  25. Dec 23, 2013 #24
    yes, I think the problem is that the database content is not encoded to UTF-8 so some characters had a problem when the browser forced it to UTF-8
     
  26. Dec 23, 2013 #25

    AlephZero

    User Avatar
    Science Advisor
    Homework Helper

    FWIW the complete train-wreck that I see now (zero correct symbols, and some slots displayed as blank) looks like the "raw data" is in UTF-8 format, but my browser is displaying it as 8-bit ASCII.

    This strategy might fix iit:
    TyjcEwW.jpg
     
Share this great discussion with others via Reddit, Google+, Twitter, or Facebook




Loading...
Similar Threads for Quick symbols broken
Praise A Quick Thanks
Finding earlier Posts Quickly?