3D Transport and Adsorption model on Comsol

  • Thread starter El Pachon
  • Start date
  • #1
2
0

Main Question or Discussion Point

Hi everyone,

I'm trying to design a simple model by using Comsol Multiphysics. I set an inlet concentration of a species "cp" that will be adsorbed to a circular surface located at the center of the microfluidic cell (I named the concentration of adsorbed protein "cpl" ). I used laminar flow, transport of diluted species and surface reaction nodes.

When I run the simulation with the Surface Reaction node and the Flux section of the Transport of Diluted Species disabled, I get logical values for cp. When I run the simulation with all the sections enabled, the concentrations of cp at the 5 probes I created no longer make much sense and I get a decrease of the cp concentration on the left probe ( red line in Proble Plot 3) at, approximately, 35 seconds of simulation. This will obviously affect my cpl concentration (Probe Plot 8).

I've tried different meshes and different solvers and I have no idea why this is happening, have been stuck with this problem for two months now so any help would be greatly appreciated.

P.S.: It wont let me attach the file so I posted the link to where it is, if that's not ok I'll delete it. http://www.comsol.com/community/forums/general/thread/33120/

Thanks in advance.
 

Answers and Replies

  • #3
2
0
Hi Niklas,

Thank you very much for your suggestion.
I've done that already, I've also compared my model with another one called transport and adsorption, which is a similar model in 2D but I've had no success.

Would you have any other suggestions?
Thank you in advance.
 

Related Threads on 3D Transport and Adsorption model on Comsol

  • Last Post
Replies
8
Views
5K
  • Last Post
Replies
13
Views
5K
  • Last Post
Replies
5
Views
6K
Replies
1
Views
2K
  • Last Post
Replies
1
Views
3K
Replies
3
Views
15K
Replies
2
Views
2K
  • Last Post
Replies
21
Views
14K
  • Last Post
Replies
3
Views
2K
Top