1. Not finding help here? Sign up for a free 30min tutor trial with Chegg Tutors
    Dismiss Notice
Dismiss Notice
Join Physics Forums Today!
The friendliest, high quality science and math community on the planet! Everyone who loves science is here!

Uniform Motion Problems Part.2

  1. May 7, 2006 #1
    Can somebody double check me on this.

    At 5 p.m., Alex rode off from Asteroid. One hour later, Jessica rode off from Asteroid in the opposite direction at a speed 400 kph less than that of Alex. If they were 7900 km apart at 11 p.m., how fast did each travel

    Answer in the form: Alex, Jessica

    Alex rode off at 5 p.m. at x km
    By 11 p.m. (6 hours later), his distance was 6x km

    Jessica rode off at 6 p.m. at x-400 km
    By 11 p.m. (5 hours later), her distance was: 5(x-400) km

    The total distance between them was 7900 km.
    6x + 5(x-400)=7900

    6 x 900 = 5400 (Alex)

    900 - 400= 500 x 5 = 2500 (Jessica)

    5400+2500 = 7900

    So Alex's speed was 900 and Jessica's was 500

    Answered in form 900, 500

    Did i do this correctly? I Know i've posted this problem before but it was in the wrong section. And i solved it the correct way this time i hope...
    Last edited: May 8, 2006
  2. jcsd
  3. May 8, 2006 #2
    The solution is correct.
  4. May 8, 2006 #3
    Man my teacher is a stupid.

    We had a test on this, My answer is Alex - 900 and Jessica - 500. But he says it's wrong. :devil:
Know someone interested in this topic? Share this thread via Reddit, Google+, Twitter, or Facebook

Have something to add?

Similar Discussions: Uniform Motion Problems Part.2
  1. Conics Problem Part 2 (Replies: 2)

  2. Uniform Series Problem (Replies: 1)