Dismiss Notice
Join Physics Forums Today!
The friendliest, high quality science and math community on the planet! Everyone who loves science is here!

Rendering of formulae very slow

  1. May 1, 2012 #1

    vanhees71

    User Avatar
    Science Advisor
    2016 Award

    I don't know, whether this is the right place to ask this technical question. So, moderators, please feel free to move it wherever it fits better.

    For some time I realized that, when I write a posting to the forum, it takes a pretty long time to render the equations. I don't precisely know, when this behavior occured the first time, but before rendering has been very quick. Is there something, I can install locally to make this faster? I'm using Mozilla Firefox as a browser, and I've installed the mathml fonts as a plugin, but this hasn't had any effect on the rendering of postings.
     
  2. jcsd
  3. May 1, 2012 #2

    vanhees71

    User Avatar
    Science Advisor
    2016 Award

    PS: the same is also true for just reading postings, i.e., the formula rendering takes a quite long time after clicking at a posting's link.
     
  4. May 1, 2012 #3

    micromass

    User Avatar
    Staff Emeritus
    Science Advisor
    Education Advisor
    2016 Award

    I don't have that problem with firefox. Can you try another browser and see if you have the same problem??
     
  5. May 1, 2012 #4

    Office_Shredder

    User Avatar
    Staff Emeritus
    Science Advisor
    Gold Member

    I opened up firefox to give this a twirl and the first time I opened a thread it froze my browser and took about ten seconds to load the latex. Subsequent thread openings were much more responsive
     
  6. May 1, 2012 #5
    May I ask what country you are posting from?
     
  7. May 1, 2012 #6
    I use firefox and sometimes if the formulae take a while to appear hitting F5 forces the page to refresh and render the formulae. This happens to me just after making a post when it redirects me to my post I've just made. Nothing too serious or annoying though.
     
  8. May 2, 2012 #7

    vanhees71

    User Avatar
    Science Advisor
    2016 Award

    I'm posting from Germany, and today the formula rendering is back to normal. It's strange. It's also independent of the browser, I'm using (I checked firefox and konqueror; both under Linux). I first thought it might have to do with the network connection being slow, but then it was the same over several days and independent of whether I'm at home or at the university. Anyway, now everything seems to be back to normal.
     
Know someone interested in this topic? Share this thread via Reddit, Google+, Twitter, or Facebook




Similar Discussions: Rendering of formulae very slow
  1. PF very slow? (Replies: 6)

  2. Rendering LaTeX (Replies: 2)

  3. Slow slow slow PF :-( (Replies: 4)

Loading...