Sound Problems in Win (Lose) 8.1

  • Thread starter WWGD
  • Start date

WWGD

Science Advisor
Gold Member
4,470
1,924
Hi All,
I am having trouble with both sound input and output in windows 8.1. Error message is " The Audio Service is not running". I eventually find out the system believes there are neither audio input nor output devices installed. Still, when I go to device manager, the audio system is clearly listed there, the microphone, speakers and mixers are functioning correctly, so is the audio controller , all according to device manager . I checked that the drivers are updated, but still no sound. I have gone over a few You Tube videos with no success.
Any ideas?
Thanks.
 
17,534
7,133
Seems the driver is corrupted? Try to reinstall. Maybe think about updating to Win10. It's loads better than 8.1
 

WWGD

Science Advisor
Gold Member
4,470
1,924
Thank you. Sadly saying something is better than Win 8.1 is sort of like saying someone is nicer than Hitler.
 

Related Threads for: Sound Problems in Win (Lose) 8.1

  • Posted
Replies
10
Views
1K
  • Posted
Replies
13
Views
1K
Replies
8
Views
419
Replies
20
Views
1K
Replies
6
Views
984
Replies
8
Views
5K
Replies
2
Views
1K
  • Posted
Replies
5
Views
2K

Physics Forums Values

We Value Quality
• Topics based on mainstream science
• Proper English grammar and spelling
We Value Civility
• Positive and compassionate attitudes
• Patience while debating
We Value Productivity
• Disciplined to remain on-topic
• Recognition of own weaknesses
• Solo and co-op problem solving
Top