Dismiss Notice
Join Physics Forums Today!
The friendliest, high quality science and math community on the planet! Everyone who loves science is here!

System hangs for anybody else when trying to post?

  1. Aug 19, 2016 #1

    jim hardy

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member
    2016 Award

    I compose, click "post" and nothing happens just a litt;le gray icon in upper right shows dots moving across it as if something were happening.
    If i get mad and hit "reply" a half dozen times, then several posts appear and i have to delete the duplicates.
    If i close the browser and reload PF there's my post

    It's intermittent,
    right this minute my last post shows in "Random Thoughts" and is also in "reply" area as if still pending .

    Started several days ago.
     
  2. jcsd
  3. Aug 19, 2016 #2

    dlgoff

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member

    Just happened to me replying to one of your post. Makes me wonder ... :olduhh:
     
  4. Aug 19, 2016 #3

    Nugatory

    User Avatar

    Staff: Mentor

    I see this fairly often. Anecdotally, it happens when I'm behind a NAT router and a lossy internet connection.
     
  5. Aug 20, 2016 #4

    OCR

    User Avatar

    Yup... exactly as you describe it.
    http://testmy.net/db/X9oq4sAQ5

    I've got FTTP with decent speed, so I don't think it's a bad internet connection, but.....:oldconfused:


    Another odd thing happens... right at midnight, for me anyway. I seem to lose my connection to this forum, and this one only... it stays that way for right about one or two minutes, then it's fine... ?
     
    Last edited: Aug 20, 2016
  6. Aug 20, 2016 #5

    Bystander

    User Avatar
    Science Advisor
    Homework Helper
    Gold Member
    2016 Award

    Oh yeah.
     
  7. Aug 20, 2016 #6

    jim hardy

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member
    2016 Award


    Other weird things happen .
    I ordered a truck shop manual yesterday from an Ebay seller in Texas, USPS notification says it's being shipped from England . ????
    A "Rocket Propellant Handbook" i ordered from Powell's in Oregon took a month to arrive and was postmarked Ohio.. So i took "Plutonium Handbook" off my wish list.

    NSA ? I'd be flattered...
     
  8. Aug 20, 2016 #7

    RonL

    User Avatar
    Gold Member

    Used to be there was basically one middleman, with the internet who knows how many ?:wideeyed: and if Trump gets elected he might switch it off :rolleyes:
     
    Last edited: Aug 20, 2016
  9. Aug 20, 2016 #8

    jim hardy

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member
    2016 Award

    which might be a good thing...

    51aJ166K6HL._SX313_BO1,204,203,200_.jpg
     
  10. Aug 28, 2016 #9

    jim hardy

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member
    2016 Award

    Testing, after "restore firewall defaults"
     
  11. Aug 28, 2016 #10

    jim hardy

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member
    2016 Award

    wow, it worked instantly. No delay, no double post.

    Tip of the hat to @dlgoff !

    Hmm auto-complete for @user seems to not work though.
    Computers are just that way.
     
  12. Aug 28, 2016 #11

    Mark44

    Staff: Mentor

    For me it happens at 11pm, PDT, and you're one time zone to the east from me, so it would be midnight for you. That's when the PF server reboots.
     
  13. Aug 28, 2016 #12

    OCR

    User Avatar

    That's right... :ok:

    I thought it might be something like that... thanks.
     
  14. Aug 28, 2016 #13

    dlgoff

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member

    I'm still having a few issues. Will add to our conversation. lots to figure.
     
  15. Aug 28, 2016 #14

    jim hardy

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member
    2016 Award

    it's back to old tricks again

    computers are just that way. Never trust one with anything. Period.
     
  16. Aug 28, 2016 #15

    1oldman2

    User Avatar
    Gold Member

    I find reloading the page takes care of the issue every time, try that right after clicking "post"
     
  17. Aug 28, 2016 #16

    OCR

    User Avatar

    Yeah, it sure seems to... :thumbup: That's what I've been doing, anyway... :ok:
     
  18. Aug 28, 2016 #17

    jim hardy

    User Avatar
    Science Advisor
    Gold Member
    2016 Award

    except when your post in progress disappears and you lose 2 hours of typing.

    Anybody tried uninstalling "alljoyn router" ? It looks to be a promiscuous add-on.
     
  19. Aug 28, 2016 #18

    1oldman2

    User Avatar
    Gold Member

  20. Aug 28, 2016 #19

    Nugatory

    User Avatar

    Staff: Mentor

    Do a "select-all" followed by a "copy" before you risk the reload, and you'll be able to paste it back in after the reload. I do this routinely when I'm using my ancient iPad/Safari and posting wants to hang.

    With newer browsers, the forum software's automatic draft save works well as long as your Internet connection stays up.
     
  21. Aug 28, 2016 #20

    OCR

    User Avatar

    I won't and really can't vouch for this at all, but it might be something to take a look at... it's about 20 minutes long, and click Show More...

    What Windows 10 Services Can I Disable?
     
Know someone interested in this topic? Share this thread via Reddit, Google+, Twitter, or Facebook

Have something to add?
Draft saved Draft deleted



Similar Discussions: System hangs for anybody else when trying to post?
  1. Error when posting (Replies: 5)

Loading...