Dismiss Notice
Join Physics Forums Today!
The friendliest, high quality science and math community on the planet! Everyone who loves science is here!

Waiting for physicsforums.bernhardtmediall.netdna-cdn.com

  1. Sep 16, 2012 #1
    The forum is extremely slow and images are not loading. Firefox displays waiting for physicsforums.bernhardtmediall.netdna-cdn.com in lower left corner. Is anyone else having this problem?
     
  2. jcsd
  3. Sep 16, 2012 #2

    Evo

    User Avatar

    Staff: Mentor

    No, it's loading lightning fast for me.
     
  4. Sep 16, 2012 #3

    Astronuc

    User Avatar
    Staff Emeritus
    Science Advisor

    Yes - and I'm using IE. Greg is in the process of making some changes, and there may be some disruption.
     
  5. Sep 16, 2012 #4
    Thanks. I guess I'll check back later. Good to know it's not on my end.
     
  6. Sep 16, 2012 #5

    Doc Al

    User Avatar

    Staff: Mentor

    I'm having the same problems. Using Chrome.
     
  7. Sep 16, 2012 #6
    I've sent in a support ticket. It's fast for me though.
     
  8. Sep 16, 2012 #7

    Borek

    User Avatar

    Staff: Mentor

    Fast for me all the time.

    If it is a cloud, whether you see problems depends on the closest server (or the one that is selected for you by whatever algorithm is at work).
     
  9. Sep 16, 2012 #8

    phinds

    User Avatar
    Gold Member
    2016 Award

    It is slower than mud for me, using two different browsers and NO other sites exhibit the problem.

    EDIT: actually, in this particular case, "slower than mud" is insulting to mud.
     
  10. Sep 16, 2012 #9
    Here is the response, please post the details and I'll relay

     
  11. Sep 16, 2012 #10

    Doc Al

    User Avatar

    Staff: Mentor

    "You are hitting the NetDNA New York Datacenter"
     
  12. Sep 16, 2012 #11

    gneill

    User Avatar

    Staff: Mentor

    The physics forums site is grindingly slow for me. Almost completely unusable. It's taken about 20 minutes to assemble this post. It's like working with a steam powered modem and a Leggo computer.

    Much of the site's formatting is also getting "bitten" --- many of the icons and buttons are gone,leaving text descriptions in their place. A given page will take several minutes to complete loading.

    The edit frame icons are dead, although some will show their text descriptors when I mouse over. I'd include a snapshot, but the "attachments" icon is not working.

    I've tried both Firefox and Internet Explorer on two separate computers, obtaining equally dismal results.

    The debug URL shows: "You are hitting the NetDNA New York Datacenter"

    The pings show:

    woden$ tracert physicsforums.bernhardtmediall.netdna-cdn.com

    Tracing route to physicsforums.bernhardtmediall.netdna-cdn.com [108.161.189.3]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <10 ms <10 ms <10 ms NeillNet [192.168.1.1]
    2 <10 ms 1 ms 1 ms 192.168.2.1
    3 11 ms 13 ms 13 ms 64.230.197.74
    4 13 ms 13 ms 11 ms dis23-montreal02_Vlan111.net.bell.ca [64.230.225.117]
    5 19 ms 21 ms 21 ms BX5-NEWYORK83_POS12-0-0_core.net.bell.ca [64.230.187.93]
    6 18 ms 19 ms 21 ms nLayer_bx5-newyork83.net.bell.ca [67.69.246.90]
    7 17 ms 17 ms 17 ms ae6-30g.cr1.nyc2.us.nlayer.net [69.31.34.135]
    8 21 ms 19 ms 19 ms 67.201.31.2
    9 20 ms 19 ms 17 ms 108.161.189.3

    Trace complete.
    woden$
    woden$
    woden$ tracert physicsforums.com

    Tracing route to physicsforums.com [74.86.200.109]
    over a maximum of 30 hops:

    1 <10 ms <10 ms <10 ms NeillNet [192.168.1.1]
    2 1 ms 1 ms <10 ms 192.168.2.1
    3 11 ms 13 ms 11 ms 64.230.197.74
    4 7 ms 11 ms 13 ms dis23-montreal02_Vlan111.net.bell.ca [64.230.225.117]
    5 17 ms 19 ms 17 ms bx6-newyork83_xe2-0-0.net.bell.ca [64.230.187.162]
    6 17 ms 19 ms 19 ms 198.32.160.27
    7 17 ms 17 ms 17 ms ae7.bbr02.tl01.nyc01.networklayer.com [173.192.18.177]
    8 36 ms 37 ms 37 ms ae1.bbr01.eq01.chi01.networklayer.com [173.192.18.132]
    9 56 ms 56 ms 56 ms ae20.bbr01.eq01.dal03.networklayer.com [173.192.18.136]
    10 57 ms 56 ms 58 ms ae0.dar02.sr01.dal01.networklayer.com [173.192.18.253]
    11 55 ms 58 ms 56 ms po2.fcr03.sr04.dal01.networklayer.com [66.228.118.190]
    12 58 ms 60 ms 56 ms physicsforums.com [74.86.200.109]
     
  13. Sep 16, 2012 #12
    Thanks gneill! I sent it to them. I bet it's the NY server.
     
  14. Sep 16, 2012 #13

    phinds

    User Avatar
    Gold Member
    2016 Award

    I also get

    You are hitting the NetDNA New York Datacenter

    and I am located in central NY

    like gneil, I am finding the site painfully slow
     
  15. Sep 16, 2012 #14

    Evo

    User Avatar

    Staff: Mentor

    {{{hugs}}}
     
  16. Sep 16, 2012 #15
    I'm on the NetDNA New York Datacenter as well, and it is horribly slow. Glad it isn't just me though.
     
  17. Sep 16, 2012 #16
    Talked to support and they don't see anything wrong with the NY server. I need everyone to send me their traceroutes.
     
  18. Sep 16, 2012 #17
    Still slow for me... and I couldn't post a homework q because some buttons aren't loading.

    The physicsforums.bernhardtmediall.netdna-cdn.com times out when I did the traceroute. But here anyway:

    Microsoft Windows [Version 6.1.7601]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Mr. Cool>tracert www.physicsforums.com

    Tracing route to www.physicsforums.com [74.86.200.109]
    over a maximum of 30 hops:

    1 14 ms 7 ms 7 ms 10.39.96.1
    2 16 ms 8 ms 8 ms gig-0-3-0-15-nycmnyg-rtr2.nyc.rr.com [24.168.137
    .1]
    3 17 ms 15 ms 15 ms bun107.nyquny91-rtr001.nyc.rr.com [184.152.112.1
    03]
    4 9 ms 14 ms 15 ms bun6-nyquny91-rtr002.nyc.rr.com [24.29.148.254]

    5 14 ms 14 ms 15 ms ae-3-0.cr0.nyc20.tbone.rr.com [66.109.6.76]
    6 9 ms 8 ms 9 ms ae-0-0.pr0.nyc20.tbone.rr.com [66.109.6.157]
    7 9 ms 17 ms 15 ms 66.109.11.126
    8 * 40 ms 32 ms ae1.bbr01.eq01.chi01.networklayer.com [173.192.1
    8.132]
    9 56 ms 61 ms 57 ms ae20.bbr01.eq01.dal03.networklayer.com [173.192.
    18.136]
    10 82 ms 57 ms 60 ms ae0.dar02.sr01.dal01.networklayer.com [173.192.1
    8.253]
    11 57 ms 56 ms 63 ms po2.fcr03.sr04.dal01.networklayer.com [66.228.11
    8.190]
    12 60 ms 72 ms 60 ms physicsforums.com [74.86.200.109]

    Trace complete.

    C:\Users\Mr. Cool>tracert www.physicsforums.bernhardtmediall.netdna-cdn.com [Broken]

    Tracing route to www.physicsforums.bernhardtmediall.netdna-cdn.com [Broken] [198.105.251.
    46]
    over a maximum of 30 hops:

    1 9 ms 8 ms 7 ms 10.39.96.1
    2 11 ms 15 ms 8 ms gig-0-3-0-15-nycmnyg-rtr1.nyc.rr.com [24.168.136
    .221]
    3 14 ms 15 ms 14 ms bun107.nycmnytg-rtr001.nyc.rr.com [184.152.112.1
    19]
    4 12 ms 14 ms 15 ms bun6-nycmnytg-rtr002.nyc.rr.com [24.29.148.250]

    5 13 ms 15 ms 14 ms 107.14.19.24
    6 23 ms 21 ms 15 ms 66.109.9.30
    7 14 ms 16 ms 34 ms 107.14.19.135
    8 15 ms 16 ms 17 ms 107.14.16.34
    9 17 ms 17 ms 16 ms cr2-tengig0-8-5-0.washington.savvis.net [204.70.
    206.241]
    10 66 ms 71 ms 66 ms 204.70.197.177
    11 64 ms 65 ms 63 ms bpr1-so-4-0-0.miamimit.savvis.net [208.172.99.94
    ]
    12 85 ms 106 ms 65 ms dpr1-so-1-3-0.miamimit.savvis.net [204.70.193.22
    9]
    13 64 ms 67 ms 64 ms 208.174.156.130
    14 65 ms 68 ms 65 ms 10ge-ten1-2.mia-89p-cor-2.peer1.net [216.187.124
    .129]
    15 * * * Request timed out.
    16 * * * Request timed out.
    17 * * * Request timed out.
    18 * * * Request timed out.
    19 * * * Request timed out.
    20 * * * Request timed out.
    21 * * * Request timed out.
    22 * * * Request timed out.
    23 * * * Request timed out.
    24 * * * Request timed out.
    25 * * * Request timed out.
    26 * * * Request timed out.
    27 * * * Request timed out.
    28 * * * Request timed out.
    29 * * * Request timed out.
    30 * * * Request timed out.

    Trace complete.

    C:\Users\Mr. Cool>
     
    Last edited by a moderator: May 6, 2017
  19. Sep 17, 2012 #18

    phinds

    User Avatar
    Gold Member
    2016 Award

    still VERY slow

    ping to physicsforum.com just times out

    what is a "tracerroute" ?
     
  20. Sep 17, 2012 #19
    They now can confirm there is an issue, but they are still trying to figure out exactly what is causing it. They are still requesting Traceroutes. Traceroutes map the path packets take from the server to your computer and the time it takes for them to get to you. thanks!
     
  21. Sep 17, 2012 #20
    Is loading better now?
     
Know someone interested in this topic? Share this thread via Reddit, Google+, Twitter, or Facebook




Similar Discussions: Waiting for physicsforums.bernhardtmediall.netdna-cdn.com
Loading...