Dismiss Notice
Join Physics Forums Today!
The friendliest, high quality science and math community on the planet! Everyone who loves science is here!

Incorrect simulation results for flyback converter using Simpowersys

  1. Dec 15, 2013 #1
    Hello :)

    I have created a flyback converter model using Simpowersystems in Simulink/Matlab. But it always gives me the wrong answer! I have simulated the same system using PLECS and Simscape/simulink and got the correct answer. But with my Simpowersystems model, it always gives me the wrong answer here is a link to the model

    https://www.dropbox.com/sh/6h6e219x65o6ldk/aKKEgl3Y_D

    Any idea what is going on? I tried changing the solver but without luck

    Here is a picture of the model

    http://prntscr.com/2be8yk
     
  2. jcsd
  3. Dec 16, 2013 #2

    berkeman

    User Avatar

    Staff: Mentor

    The picture of the model looks wrong. D3 is in backwards and Cf is upside-down. D3 has to be reversed to give you a positive Vo.
     
  4. Dec 17, 2013 #3
    That was intentional, I wanted to have a negative output voltage, that is why they are reversed :)

    Here is what the output is supposed to look like in this configuration using another program

    http://img703.imageshack.us/img703/355/cmgy.png [Broken]
     
    Last edited by a moderator: May 6, 2017
  5. Dec 17, 2013 #4

    berkeman

    User Avatar

    Staff: Mentor

    It's just pumping down the voltage without any feedback regulation working. Your feedback sensor element is upside down with respect to your "negative output voltage".
     
    Last edited by a moderator: May 6, 2017
Know someone interested in this topic? Share this thread via Reddit, Google+, Twitter, or Facebook




Similar Discussions: Incorrect simulation results for flyback converter using Simpowersys
Loading...